Skadad - Opererad - Överbelastad

Rehab träning är en skonsam och effektiv metod vid både skadeförebyggande/- prestationshöjande träning och friskvård. Vid skador som muskelskada, belastningsskador, ryggproblem, senskada eller gaffelbandsskada har träning på vattenbana visat sig vara mycket effektivt.

      

Är din häst skadad eller ska/blivit opererad?

En häst som ska genomgå en planerad operation kan behöva träna upp muskulaturen före operationen för att underlätta och förkorta läkningsprocessen. Vattenträningen är lämplig för att träna upp konditionen och bygga muskler på en skadad häst. I vattensträningen utsätts den för minimal belastning genom att kroppsvikten avlastas i vattnet.

Kan hästen inte tränas på vattenlöpbandet eller bara delvis så är skrittmaskinen ett perfekt komplement. Hästen kan gå allt från 15 min till en timme morgon/kväll beroende på skada och ordination. Skrittmaskinen kan regleras i hastighet från långsam skritt till trav. Den vänder var 5 :te minut och mellanväggarna är rörliga med tjocka gummi detaljer för att göra skaderisken minimal. Hästarna lämnas inte oövervakade.

Individuellt program

Vattenträningen anpassas till varje hästs förutsättningar. Träningen läggs upp med tränare och ägare samt i vissa fall i samråd med veterinär. Vi mäter och protokollför kontinuerlig pulsen. Med våra metoder registreras all viktig data för att ge noggrann kontroll av hästens form och framsteg under vattenträningsförloppet.

Innan vattenträning rekommenderar vi vid styrketräning uppvärmning i vår skrittmaskin eller om vatten träning sker varannan dag att de dagar hästen inte vatten tränar att den då går i skrittmaskinen.

Efter avslutad vattenträning sker avspolning och hästen får stå för att torka och relaxa under våra kvartshalogenlampor som ger omedelbar direktvärme för framför allt ryggmusklerna.

Skrittmaskinen